Fusie AZ Sint-Rembert Torhout met AZ Delta Roeselare-Menen

Sinds januari fusioneerde AZ Sint-Rembert Torhout met AZ Delta Roeselare-Menen.

Dit betekent dat er nu één multidisciplinair pijncentrum bestaat dat een optimale zorg kan aanbieden voor patiënten met een grote verscheidenheid aan pijnklachten.

Het ééngemaakt pijncentrum van AZ Delta is een door de overheid erkend

multidisciplinair pijncentrum

. Hierdoor kan er een brede waaier aan therapieën en adviezen worden aangereikt in het kader van een biopsychosociale aanpak.

Er zijn verschillende psychologen, een kinesitherapeute, een maatschappelijk assistente en een ergotherapeute werkzaam in het pijncentrum, naast een brede equipe van gespecialiseerde pijnverpleegkundigen. Wekelijks is er ook een multidisciplinair overleg. De dienst fysiotherapie is geïntegreerd in het pijncentrum met deelname aan de

consultatieprogramma’s en patiëntenbesprekingen.

Het pijncentrum is lid van de spine unit van het ziekenhuis en is erkend voor het leveren van evaluaties van zowel interne als doorverwezen patiënten die kandidaat zijn voor een

behandeling met epidurale stimulatie. Het beschikt ook over een eigen hospitalisatiedienst.

Het multidisciplinair pijncentrum van AZ Delta verricht zowel in Roeselare als in Torhout interventionele pijnbehandelingen.

Er bestaat heel wat expertise waardoor alle types van invasieve pijnbehandelingen kunnen aangeboden worden door een equipe van anesthesist-algologen.

Blijf hier op de hoogte van onze recente nieuwtjes