Behandelen nekhernia

Nekpijn belemmert je in je dagelijkse activiteiten. Het zadelt je op met een lastig gevoel en pijn. In het geval van een nekhernia kunnen daar nog bijkomende klachten optreden zoals gevoels- of krachtsverlies. Maar wat is een nekhernia? En vooral: hoe behandel je de aandoening en de pijn?

Wat is een nekhernia?

Net zoals in de onze rug zitten in de nek wervels, zeven om precies te zijn. Tussen die wervels zitten steeds een soort elastische schijven die de schokken moeten opvangen. Ze zorgen er  ook voor dat we onze nek vlot kunnen bewegen. Een hernia is een uitstulping van zo’n zogenaamde tussenwervelschijf. Als die ontsteekt of druk uitoefent op een zenuw, of in extreme gevallen op het ruggenmerg, ontstaat er pijn.

Hoe krijg je een nekhernia?

De oorzaken van een hernia zijn niet altijd makkelijk op te sporen. Soms is het genetisch bepaald of leeftijdsgebonden. Oudere mensen hebben sneller kans om een nekhernia op te lopen. Ook stress, overbelasting of een slechte houding zijn mogelijke boosdoeners.

Sommige patiënten voelen geen pijn, of niet meteen. Anderen hebben enorme last, tintelingen, minder gevoel of minder kracht in hun arm. Een nekhernia kan namelijk uitstralen naar de schouders, armen en handen.

Naast pijnmedicatie is een aangepaste behandeling nodig. Daarvoor kan je in de pijnkliniek terecht. Gaat de pijn nog niet weg, dan kan een operatie de oplossing bieden.

Mogelijke behandelingen

Heb je een nekhernia?

Met doorverwijzing van je behandelende arts kan je in de pijnkliniek terecht.

Maak een afspraak >>